söndag 7 juni 2015

World's top Most Deadliest Tornado (Full Documentary)

Kanske lite lång men, ganska intressant och lärorik (HD).

Inte minst för en del "Skojare" och som anser att vi inte har någon eller  några klimatförändringar på gång alls.

De flesta sk. "förståsigpåare" i ämnet klimatologi eller meteorologi är oftast självutnämda "tyckare", som inte har en blekaste aning, eller ens baskunskaper i ämnet meteorologi, klimatologi eller hur det globala vädret påverkar andra delar av vår planet. Dessa får oftast alldeles för stort utrymme på tvivelaktiga och föga vetenskapligt grundade sajter på nätet och Fb i synnerhet. Syftet med att sprida sina rön och övertygelser om deras "sanningar" är inget annat än självhävdelse och att få uppmärksamhet för sin egen skull och person, inget annat.  Att gå i polemik med dessa och att på något sätt försöka påvisa uppenbara felaktigheter, eller att argumentera emot,  går tyvärr inte heller, därför att de också är så till roten involverade i sitt eget självbedrägeri att det inte på något sätt går att överbevisa.

Massmedia hakar ofta på och sprider dessa pseudovetenskapliga teser UTAN någon som helst källkritik tyvärr, och då sprids både rädsla och okunskaper utan ens att tilfråga rättrådig expertis.

När det gäller vetenskapen och dess företrädare, så står dessa lite i skymundan i förhållande till dessa ryktesspridare tyvärr. Men har man tillgång och tilltro till faktabaserade sajter så kan man både bli mera påläst och erfaren om nya rön och upptäckter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar